Om

OM MIG


Det är jag, Jacqueline Boot, som har startad Happy Steps och kom på idén om Active Krill. Sedan jag var liten har jag haft ett stort intresse för hundar. Jag bor tillsamans med min man  i Vansbro kommun och våran familj består idag av våran dotter Merle, 4 grönlanskhundar, 2 siberian huskys och 2 katter. 


Med våran hundar är jag aktiv inom drag och vi är ute i naturen så mycket som möjligt. 


MIN HISTORIA

Sedan jag var liten har jag haft ett stort interesse för hundar och allt runtomkring det. Hemma har vi alltid haft samojeder och när jag var 11 år fick jag träna min farmors hund, en samojeed av två år som var en omplasering. Det var där min passion började med att lära mig mer om träning, hundens beteende och fram förallt ha tålamod. 

I 20 års åldern fick jag min första egna hund som var en Jack Russel, Happy och hon har följt mig många år på min resa inom hundvärlden. Hon var med när jag startade mitt första företag, en rullande hunddagis och det är även där namnet på mitt företag kommer från. 

Djur, naturen och friluftslivet har alltid varit mitt stora intresse och det är just därför vi hittade våran hem i Sverige.


Efter en säsong på en turistföretag med draghundar fastnade jag helt på drag och med det kom min första Siberian Husky Yani. Hon behövde så klart sällskap så inte långt efter kom det 2 Siberian husky hannar till, Fredde och Kalle.

 

Efter några år har jag bestämd mig att gå över till grönlandshundar och blev mitt mål att ha ett fyrspann för att göra turer och tävling med.  Så just nu är jag den glada ägaren av Star, Iluq, Kaya och Taiga. 


Att ha en flock av polarhundar som man tränar med är helt nånting annat och de har lärt mig så många nya saker inom träning, beteende och även om mig själv. 


 

HUNDAR SOM INSPIRERAR


När 1 av mina huskys fick diagnosen spondyolose ville jag lära mig mer om hundens rörelseapparat och vad som händer i kroppen innan, under och efter träningen så jag kunde ta hand om mina hundar bättre och förbygga skador istället för att bota. 

Så 2019 började jag med min uttbildning för Certificerad Hundfysioterapeut hos Redog i Västerås, som jag avslutade positivt året efter. 

Sedan dess har jag letat efter och försökt ge mina hundar allt de behöver för att förebygga skador. För att håla dem så friska som möjligt. 

Det har till slut resulterad i  produkten Active Krill som jag verkligen står bakom. 


Jag kan verkligen säja att mina hundar inspirerar och  uttmanar mig varje dag för att vara bättra, för att vara flexibel och för att inte ge upp.  Vilka fanastiska djur jag får leva med!