Fördelar av Active Krill


Fördelar med Active Krill?

 

Den innehåller:

  • Långa Omega 3 fleromättade fettsyror(EPA och DHA)
  • Astaxanthine
  • Kolin
  • Fullt av aminosyror, vitaminer och mineraler.

 

 

Upptagningen

Det bästa och unika högkonsentrerade innehållet av Omega 3 som är lättare upptagbar för vår kropp. Krill hjälper att behåla balans mellan Omega 3, 6 och 9 pga de långa fleromättade Omega 3 fettsyror (EPA och DHA)

 

Ögon och hjärna

DHA (Docosahexaeenzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur) stödjer och förbättrar hjärnfunktioner genom des stimulerande effekt på minne och koncentration. Eftersom dessa fettsyror är en byggsten i näthinna är de också bra för en förbättrad synförmåga.

 

Hjärta

EPA bidrar till hjärtas normala funktion. Dessutom bidrar dessa fettsyror till att upprätthålla normala fettnivåer i blodet. Fetter i blodet heter triglycerider. Vid för mycket triglycerider i blodet kan det börja lagras i blodkärlens väggar och i levern. När detta sker och halten av triglycerider blir förhöjd ökar risken att drabbas av hjärt- kärlsjukdom.

 

Anti-inflammatorisk

Omega 3 har en anti-inflammatorisk effekt. På grund av det finns det rekommendation att ge Omega 3 till hundar som har problem med inflammation och ont i leder, vilket leder till mindre rörlighet i kroppen, som till exempel artrit.

Foder spelar en viktig roll för att bekämpa inflammation och med rätt tillsatser kan man uppnå ett fantastisk resultat på ett naturligt sätt.

 

Antioxidanter inklusive Astaxanthine

Omega 3 är ett bra källa till antioxidanter. Men vad är en anti-oxidant. Ordet säger det redan: Anti-oxidation. Dagligen blir kroppsceller uttsat för oxidation vad resulterar i att de åldras. Antioxidanter är kroppens naturliga skydd mot detta.

 

Krill inhåller Astaxanthine som är ett pigment som fungerar som antioxidant och inflammationhämmare. Denna antioxidant är 100 gånger starkare än vitamin E och 10 gånger mer än vitamin C.

 

Hur mycket antioxidanter en produkt innehåller kan uttryckas i ett värde som heter ORAC som betyder Oxygen Radical Absorptance Capacity. Krillolja har ett värde av 300 som är mycket högre än till exempel lax (30) och ägg (20).

 

Astaxantin har visat sig att skydda immunförsvaret, förbättrar vaccinsvaret och har antiinflammatoriska egenskaper.


Kolin

Kolin är ett vitaminliknande näringsämne som är besläktat med vitamin B. Det är en viktig komponent i fettämnena fosfolipider och används i kroppen att producera acetylkolin – en cellulär signalsubstans (neurotransmittor) för muskelkontroll, minne och fettomsättningen.

Kolin är ett viktigt näringsämne för hundar och har inverkan på en sund hjärnutveckling, hjärthälsa, leverfunktion, muskelfunktion samt nervsystemet. Liksom människor kan hundar producera kolin; dock inte tillräckligt för att uppfylla kroppens krav. Ett kosttillskott är viktigt för att undvika kolinbrist. 

Vad är skillnaden mellan Omega 3 i fisk och krill?

 

Triglyceriden, INTE kroppsligt

 

Omega 3 fettsyror som finns i fisk är bundet till fettdelar som är något lika kolesterol, kalad triglyceriden. Det är inte kroppsliga ämnen som befinner sig i dit blod, men du helst inte vill ha.

 

Fosfolipiden, kroppsligt

Krillolja å andra sidan innehåler Omega 3 fettsyror som är bundet med ett ämne som heter: fosfolipiden. Detta ämne är basen till cellvägar som befinner sig i hela kroppen. Tarmarna och hjärnan är frammförallt rik på detta ämne. Det är ett kroppsligt ämne som förbätrar tarmens upptagning av Omega 3, som är bunden till fosfolipiden. Eller i alla fall identisk till den egna fosfolipiden. På grund av det kommer den Omega 3 som finns 250 gånger snabbare in i kroppen. Dessutom är fosfolipiden också väldigt bra för funktion, konstruktion och skydd av cellarna, framförallt hjärnan och nervcellerna.  

 

Nyligen genomförda studier har visat att fosfolipidbundna omega-3 från krill är mer effektiva för att höja omega-3-nivåerna i en hunds kropp jämfört med triglyceridbundna omega-3, såsom de som finns i fiskolja.

 

Förstörelse

Det är också den faktum att fiskolja kan oxidera och därmed förstöras om den kommer i kontakt med för mycket syre. Oxidationen förändrar bärarsubstansen i omega 3 vilket gör den inaktiv.

Följd: inget bärarämne, så ingen Omega 3. Krill innehåler naturliga starka antioxidanter, som astaxanthine, som förhindrar oxidation och behåller på grund av detta sin Omega 3.